Sunde åpnet høstsesongen med tre strake tap og 2-12 i målforskjell, men slo knallsterkt tilbake og tok en uhyre viktig seier hjemme mot topplaget Klepp.

«Life is a rollercoaster» synger Ronan Keating. Også Sundes sesong har vært en berg- og dalbane så langt. Kvernevik-laget har slått topplagene Eiger (3-0), EIK 2 (4-1), tatt seks poeng mot Klepp og var det beste laget i 0-0-kampen borte mot Randaberg. Samtidig har laget tapt med tre mål eller mer mot lag som Hundvåg, Buøy, Havørn og Hana.

Etter en flyvende start med fire seirer og to uavgjorte kamper på de sju første kampene, kjempet Sunde helt i toppen av tabellen. Etter dette har det derimot gått langt tråere for de gule og svarte fra Kvernevik. De neste ni kampene ble kun én vunnet, mens hele sju endte med tap. Torsdag var Sunde derimot tilbake på vinnersporet da Klepp ble slått på hjemmebane.

Her en en oppsummering fra høstsesongens fire første kamper:

StEIKe dårlig

Høstsesongen ble sparket i gang borte mot serieleder EIK 2. Egersunds rekruttlag stilte et meget sterkt mannskap, men det var Sunde som kom best i gang. Nykommer Ceu Lian Khar sendte gjestene i en tidlig ledelse etter noen fine dragninger i debuten. 

Et massivt press og tre kjappe mål fra vertene like før pause sørget derimot for et dårlig utgangspunkt for Sunde før andre omgang. Etter hvilen presset Kvernevik-laget på for en redusering, men i stedet gikk EIK 2 opp til 4-1 - og da gikk luften totalt ut av Sunde-ballongen. Det ble heller ikke lettere da midtbanemotor Andreas Pedersen måtte ut med krampe i skjegget like før full tid. Det endte til slutt med tremålstap, men tapet kunne fort ha blitt med større margin hadde det ikke vært for flere kvalifiserte redninger av «Sunde-muren» Kristian Stokdal. 

Ørnemat i eget rede

I den neste kampen hjemme mot naborival Havørn, i kampen som omtales som «kampen om Hafrsfjord bru», var planen at Sunde skulle slå tilbake. Slik gikk det derimot ikke. 

 De gule og svarte nærmest ga bort to baklengsmål før det var gått ti minutter, og ble hardt straffet av storscorer Daniel Håland, som ironisk nok er fra Kvernevik. Dette gjorde at Havørn kunne legge seg bakpå for å kontre, mens Sunde desperat måtte jakte mål.

Vertene hadde et par store muligheter til å redusere, og bare sju minutter ut i andre omgang fikk Sunde sin nettkjenning. Jørn Hornseth satte sikkert et innlegg fra Ceu Lian Khar i mål. Da Havørn like etter ble redusert til ti mann, trodde de fleste at Sunde skulle klare å karre til seg ett poeng eller tre. Men to raske mål fra bortelaget gjorde at Sunde ble ørnemat i eget rede, og til slutt måtte tusle av banen etter å ha gått på et svært tungt og skuffende 1-4-tap i lokaloppgjøret. 

The Dogbay Massacre

Etter to svært svake prestasjoner, var kun tre poeng godt nok i bortekampen mot Hundvåg om Sunde ikke skulle blande seg inn blant lagene i bunnstriden. Men nok en gang havnet Sunde under med to mål tidlig i kampen – og begge baklengsmålene var av den billige sorten. 

Laget fra Kvernevik hadde et par gode sjanser til å redusere, men mål preger kamper. Da Hundvåg gikk opp til 3-0 tidlig i andre omgang og Sundes Andrew Duthie fikk rødt kort, ble det altfor tøft. Hundvåg kunne vunnet med både fem, seks og sju mål, men nøyde seg med fire. Laget fra Kvernevik ble sendt tilbake over Bybruå som slakt.

Klepp fikk kjepp

Etter 12 baklengsmål på de tre første kampene i høstsesongen, hadde Sunde et oppvaskmøte hvor de staket ut en kurs for fortsettelsen. Her ble både spillere og trenere enige om å holde seg til det enkle og grunnleggende, samt å finne tilbake til fotballgleden, engasjementet og innsatsen som kjennetegnet den gode perioden i vår. 

I hjemmekampen mot Klepp var planen å ligge lavt og straffe gjestene på kontringer. Sunde lå fint og hindret traktortrøyene fra Jæren i å skape det helt store, selv om jærlaget hadde mye ball. Etter et drøyt kvarter tok Sunde ledelsen etter at Simen «Gloom» Soma Hjelle stusset et presist slått frispark fra Daniel Kvernstrøm i en fin bue over Klepps keeper og i mål.

Ikke lenge etter leverte vertene en kontring i verdensklasse, og mannen med tre lunger – Andreas Pedersen - sendte eldstebror Soma Hjelle alene med keeper. Sistnevnte avsluttet kontant i nærmeste kryss, og sendte Sunde opp i 2-0. Trelungede Pedersen var ikke ferdig i servitørrollen, og strødde pasninger om seg bedre enn Vegard Flø strør sjekketriks. Like før pause serverte han nykommer Ceu Lian Khar alene med keeper, og sistnevnte var iskald og økte til 3-0. Før pause hadde også Mats Haugland en monstersjanse til å sende laget opp i firemålsledelse, men avslutningen gikk midt på keeper. Ifølge Sundes «lynving» ble han vaksinert mot målscoringer under årets Gladmat, og slik kan det også se ut etter flere misbrukte sjanser de siste kampene.

I andre omgang hadde Klepp mye ball, men slet med å trenge gjennom et lavtliggende, hardtarbeidende og kompakt Sunde-lag. Sju minutter før full tid fikk Klepp et trøstemål, men Sunde rodde til slutt i land en imponerende 3-1-seier. 

Trepoengeren gir grunn til optimisme i Kvernevik. Det gjenstår fremdeles ni kamper, og det er 27 poeng igjen å kjempe om. Om laget klarer å bygge videre på den defensive gjerrigheten, den sterke kollektive kraften, vinnerviljen og innsatsen, så vil Kvernevik-laget plukke masse poeng den neste tiden. Målet for høsten er klart: Å beholde plassen i 4. divisjon. Og Sunde-gjengen garanterer at det skal kjempes med både nebb og klør for å nå målet de har satt seg. Neste fredag (1. september) tar Sunde turen til Tau for å møte tabellnabo Midtbygden. Uken etter tar laget imot Randaberg til en rysare av et lokaloppgjør på KAPH Kvernabéu.

Neste kamp


Ingen kommende kamper

Tabell 5. div avd 02 2018

# Lag Ka +/- Po
1 Sunde IL 18 30 38
2 Forus og Gausel 18 9 35
3 Madla 2 18 18 31
4 Riska FK 18 -2 26
5 Ganddal IL 18 -5 25
6 Buøy 18 -2 24
7 Staal Jørpeland 2 18 -8 22
8 Oltedal FK 18 -11 19
9 Stavanger IF Fotball 18 -14 19
10 Dirdal Idrettslag 18 -15 16

Siste kamp

Stadion: Kaph Kvernabeu lør, 20. okt. 2018 14:00
Sunde IL
Sunde IL
4:0 Forus og Gausel
FGI