Sunde hang godt med i 70 minutter mot tredjedivisjonslaget Vardeneset. Men nok en gang raknet det på slutten av kampen.

Vardeneset var altså motstander i årets fjerde treningskamp. Og man kan ikke si at laget som endte på 8. plass i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4 i fjor fikk det lett mot Sunde i går.

Både Sunde og Vardeneset er lag som mange forbinder med tyngde og duellspill. Dette fikk de fremmøtte demonstrert, i uvanlig mildt og vindstille februarvær på KAPH Kvernabéu. Kampbildet så ut som det stort sett har sett ut i årets treningskamper; Sunde lå lavt og kompakt, og lot motstander trille ball. Men det var ikke mange gangene gjestene fra Tasta fikk testet Sunde-keeper Kristian Stokdal i første omgang. Når Sunde først fikk ballen gikk det raskt fremover, og både Arian Cindrak og Simen Soma Hjelle sløste bort hver sin store sjanse etter effektivt kontringsspill. Ellers var første omgang relativt begivenhetsløs, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Vardeneset skapte andre omgangs første store sjanse. De rød- og hvitstripedes Kjetil Pettersen fikk plutselig ballen mutters alene i feltet. Men skuddet ble på mesterlig vis slått til corner av Stokdal. I det 60. minutt slo Vebjørn Mortveit en lang pasning opp fra sin høyrebackposisjon. Både Joachim Nilsen og Andrew Duthie i Vardenesets midtforsvar feilberegnet ballbanen, og ballen spratt igjennom til en Paal Soltvedt Brakstad i full galopp. Brakstad var iskald alene med keeper, og satte trygt inn 1-0 til Sunde. Kort tid etter ble Simen Soma Hjelle lagt i bakken av VBK-kaptein Mikal Hebnes Olsen inne i sekstenmeteren. Straffen skulle Soma Hjelle merkelig nok ta selv, og det gikk som det måtte gå. Vardenesets keeper reddet et svakt slått straffespark. 

Det var spilt rundt 70 minutter når VBKs Tobias Rød gjorde 1-1 alene med keeper. Deretter ble det virkelig liv i kampen. Vardeneset satte på turboen, og det smalt i både hendene og stengene til keeper Stokdal. Sunde hadde også en stor sjanse da Simen Soma Hjelle hoftet en ball i tverrliggeren etter innlegg fra Brakstad. Med 10 minutter igjen av kampen ga Joakim Holter bortelaget ledelsen. Sunde presset på for utlikning mot slutten og sendte mange mann opp i banen, noe som gjorde at Vardeneset kunne kontre inn 3-1 ved Morten Vadla like før dommeren blåste av.

Sunde stilte med følgende lag: Stokdal; Mortveit, O. Soma Hjelle (Kvernstrøm), Flø, Søndeland; Hornseth, Haugland; Cindrak (Solomon), Benhabiles, Brakstad (Aarre); S. Soma Hjelle

Sunde har enda til gode å vise noe som er i nærheten av toppnivå i treningskampene så langt. Man har møtt god motstand, men i årets sesong kommer man til å møte lag av dette kaliberet. Det mest bekymringsfulle er nok at man har sluppet inn 14 mål på 4 kamper, og flesteparten av disse har kommet mot slutten av kampene. Og når man som i går ikke er effektive foran mål, ender det med tap. Det var imidlertid lite å si på innsatsen og trykket i duellspillet i kampen mot Vardeneset. Neste test kommer allerede i neste uke, borte mot Tasta. Kampstart er 18:00 på Stemmen, fredag 1. mars

Neste kamp


Ingen kommende kamper

Tabell 5. div avd 02 2018

# Lag Ka +/- Po
1 Sunde IL 18 30 38
2 Forus og Gausel 18 9 35
3 Madla 2 18 18 31
4 Riska FK 18 -2 26
5 Ganddal IL 18 -5 25
6 Buøy 18 -2 24
7 Staal Jørpeland 2 18 -8 22
8 Oltedal FK 18 -11 19
9 Stavanger IF Fotball 18 -14 19
10 Dirdal Idrettslag 18 -15 16

Siste kamp

Stadion: Kaph Kvernabeu lør, 20. okt. 2018 14:00
Sunde IL
Sunde IL
4:0 Forus og Gausel
FGI