Her er en oppsummering av første halvdel av sesongen.

NB: Er du glad i forferdelige ordspill og elendig humor? Da anbefaler vi deg å lese videre. 

Vi begynner med det siste først. For flere lurer nok på hvorfor rundt 20 overvektige Sunde-amatører, som aller helst burde holdt seg inne (eller i det minste fullt påkledd), sprader rundt i baris og strutter av selvtillit denne sommeren. 

Kaptein Ole Soma Hjelle ligger atom-solbrent på en solseng i Spania, og stolt sprer han baconduft over hele Andalucía. Småbarnsfar Samir Pekmezovic har bestemt seg for å leve russetiden om igjen, og har i skrivende stund vært i lysløypa og feiret 12 dager på rad. 

I træije på Alf & Werner, som nok er det nærmeste Sunde noen gang kommer til å være noe som minner om træije, danser Jørn Hornseth en dans som ligner mer på konstante spasmer. Ved siden av står 2,5 meter høye Henrik Gulbrandsen, som i ekte Peter Crouch-stil utfører roboten. De er akkompagnert av Eirik Benhabiles, som bedriver ulike Fortnite-danser til Simen Soma Hjelles store glede. 

Kun et par hundre meter unna høres sjekkelinje på sjekkelinje. «Hey bejbi! Jobbe’ru som gartnår ellår?? For du va jammen meg målldeilige!». Inne på Korvetten står en fryktløs Vegard Flø og peiser ut sjekketriks fra sin egen spalte i Kvernabéu Blekkå - og det med stort hell. Kanskje er det fordi Fløs velvalgte ord så vidt kan høres over Marius Lunds fremføring av «Englarna Fanns» på popanlegget. 

I den nest største armenske byen Gjumri står Sunde-ildsjel Ola Barkved på en stol, og har bedt om å få ordet på en lokal pub. Han og Helen Husebø prøver febrilsk å få stamgjestene med på en Sunde-sang. 

Men hva er egentlig årsaken til denne VOLLsomme selvtilliten hos Sunde-folket? 

Joda, det skyldes selvfølgelig at Kvernevik-laget har overrasket de fleste – og kanskje spesielt seg selv – denne våren. Laget har som mål å beholde plassen i divisjonen, og ligger på en småpen 6.-plass så langt. Man har over 1,4 i poengsnitt per kamp, noe som må sies å være mer enn godkjent. 

 

Flere hevet øyenbrynene

En annen grunn til selvsikkerheten, kan være at Sunde avsluttet med to strake seire før sommerferien. I siste kamp ble Austrått feid av banen med 5-2 på ærverdige KAPH Kvernabéu. 

Målene ble satt av Eirik (Benh)Stabile(s) (2), Harald «Heia» Sunde, Jørn Mål-Horny(seth) og Paa(l) Perrongen Brakstad. Sistnevnte var banens gigant med scoring etter soloraid fra egen banehalvdel og tre målgivende pasninger. 

De mest observante lokalfotballtilhengere hevet nok øyenbrynene da de oppdaget at Ole «Antimål» Soma Hjelle står oppført med scoring på fotball.no i denne kampen. Som de fleste nok forsto, er dette selvfølgelig feil. Vi kan betrygge de som trodde at verdens ende var nær om at Sunde-kapteinen fremdeles står med null mål på sine rundt 100 kamper i gult og svart. Uten at det ser ut til å stoppe trener Anfinn Nilsen i å sende ham inn i motstanderens felt på alle offensive dødballer. 

 

Who’s your VOLLentine?

Før seieren mot Austrått, tok Sunde en VOLLsomt viktig triumf borte mot tabelljumbo Voll. Kverneviks stolthet havnet tidlig under, men VOLLe det mest utover kampen - og vant til slutt 3-1. Målene ble satt av Simen Soma Gjedde (i sivet), Brakstad og Benhabiles. 

Før de to strake seirene, gikk det lenge (Aus)trått for Sunde. Laget gikk fire kamper og over én måned uten en trepoenger. 

  • Tap hjemme mot Sandnes Ulfs rekruttlag (0-3). Kort oppsummering: Gjestene hadde virkelig (Sand)nes(e) for mål denne kampen. 
  • Uavgjort hjemme mot Hundvåg (1-1). Kort oppsummering: Sunde (Hund)våg(et) ikke nok.
  • Tap borte mot Hana (2-6). Kort oppsummering: Sunde leverte en fHANAtastisk dårlig prestasjon – i tillegg slet nøkkelspiller Jaran Helmichsen med lårHana. 
  • Tap hjemme mot Vidar-rekruttene (2-4). Kort oppsummering: I denne kampen var det lite å ta med seg VIDARe for Sunde-guttene. 

 

Riska alt – klarte å vHinna noen kamper

Årets sesong startet på verst mulig vis, og Sunde klarte ikke å vHinna serieåpningen hjemme mot opprykkskandidat Hinna, og gikk på en tøff 0-5-smell. 

Her kan du lese mer om kampen mot Hinna, hvor en tidligere eliteseriespiller trolig satte ny trikserekord på KAPH Kvernabéu.

https://sundeil.no/fotball/index.php/a-laget-arkiv/310-sunde-mistet-munn-og-maele

I neste kamp røk to poeng da Havdur utlignet til 3-3 langt ut i overtiden. 

Sesongens desidert deiligste og viktigste seier kom da Randaberg ble slått 3-2 på bortebane – selv om Sunde var én mann mindre den siste halvtimen. Med et tosifret antall Sunde-spillere med en fortid hos laget fra persillebygda, er dette sesongens store høydepunkt til nå.

Les fyldig referat fra kampen mot Randaberg her: Keeping it RIL – hentet hjem tre persillerøtter til Vigå

 https://sundeil.no/fotball/index.php/a-laget-arkiv/312-sunde-was-keeping-it-ril

I de neste tre kampene ble det en stEIKe sterk seier borte mot Egersund 2, triumf hjemme mot Midtbygden, mens det ble et knepent og ufortjent 2-3-tap mot Riska i Kvernevik. 

 

«Ka divisjon e me i nå igjen?»

Fem seire, to uavgjorte og fem tap er fasiten etter 12 kamper. Sunde har scoret 25 mål og sluppet inn 32 så langt. Litt overraskende har faktisk Kvernevik-laget vunnet tre av sine fire bortekamper. 

Toppscorere så langt er Eirik Benhabiles og Simen Soma Hjelle – som begge står med seks nettkjenninger. Sesongens servitør har vært Paal Brakstad, som har vært nest sist på imponerende elleve scoringer. 

Vi har spurt noen av spillerne hvordan de vil oppsummere sesongen.

- Eg syns motstanderlagå har enorme bredde i troppen, og eg føle meg ganske sikker på nedrykk, sier den evigpessimistiske sisteskansen Kristian Stokdal. 

- Den einaste tabellen eg følge med på, e toppscorertabellen. Resten dride eg i, svarer storscorer Simen Soma «Best Når Det» Gjelde. 

- Ka divisjon e me i nå igjen? spør lagets store vimsekopp, Harald Sunde, som har kommet for seint på 57 prosent av årets treninger, og som også møtte til bortekampen mot Hana hjemme i Kvernevik. 

- Det handle om å villare, og det syns eg med tidvis har vist at me vil, sier Jørn Hornseth.

- Det har vært tungt. Ikkje for lagets del, men reint fysisk, sier Ole Vomma Hjelle. 

- Anfinn (Nilsen, journ anm) kan ikke bare komme hær og komme hær. Dær har vært en del gode kamper. Og felles for alle solide kamper vi har spilt, er at vi har spilt i 4-3-3, sier assistenttrener Hans Jacob Hornseth.

 

Eiger ikke frykt

Sunde har som nevnt fått en godkjent start på sesongen, men det meste taler ennå for nedrykk. Selv om sommeren fremdeles ikke er halvveis, meldes det allerede om at gjennomsnittsvekten til Sunde-spillerne har økt med 3,2 kilo. Og dette er FØR Gladmaten! Sunde-trener Anfinn Nilsen har derfor tatt et drastisk grep, og har sett seg nødt til å starte opp igjen med obligatoriske treninger midt i fellesferien. 

I tillegg har Sunde allerede spilt åtte av 13 hjemmekamper – og omtrent alt av kamper i høst er på fremmed gress. Det forventes nøye planlagte karantener, falske skader og tynne unnskyldninger til flere av borteoppgjørene. De tre første bortekampene for Sunde etter ferien er attpåtil mot topplagene Eiger, Hinna og Riska. Selv om Sunde-guttene ikke Eiger frykt, er dette ifølge Sunde-keeper Stokdal kamper med «nullpoengs-garanti» for gjestene.  

Heldigvis har Sunde tidligere vist at man kan komme ganske langt når elleve utrente amatører drar i samme retning. Sunde har bevist at fett i enkelte tilfeller kan slå fart. Målet er fremdeles å beholde plassen, og alt annet vil være ren bonus for det nyopprykkede laget. 

 

Her er fem utvalgte høydepunkter fra vårsesongen:

1. Jubelscenene etter seieren over Randaberg. Brødrene Simen og Ole Soma Hjelle hoppet inn i hverandres armer, selv om de til vanlig ikke snakker sammen. Steffen Lillebøs skuldre var senket for første gang siden tusenårsskiftet. Hans Jacob og Jørn Hornseth kranglet for én gangs skyld ikke. Mødre og fedre på tribunen brast i gråt. Supersupporter John Magne Danielsen fikk muskelkramper i smilebåndet. Undertegnede falt av stolen med hjerteflimmer på jobb. På toppen av Fløyfjellet sto Sunde-patriotene Leander Voll, Gunnar Andersen og Trond Kvam hoppende i ring. I Aberdeen danset Anders Børve seiersdansen på en brun pub. Sunde-familien var i ekstase.

2. Da nykommer Harald Sunde møtte opp til bortekampen mot Hana på hjemmebane. Først da treneren ringte 35 minutter før kampstart forsto han at noe kanskje kunne være galt. 21-åringen ankom fem minutter etter avspark. Sunde IL er en klubb for (absolutt) alle!

3. Paal Brakstads kamp hjemme mot Austrått. Klokkeklar tier på børsen. Ett mål, tre målgivende – og det kunne fort ha vært mer. Målet kom etter et soloraid fra egen 16-meter. Det ryktes at tre spillere på Austråtts høyreside har tatt pause fra fotballen på ubestemt tid grunnet at de ble driblet inn i kortvarig krystallsyke. 

4. Sunde IL var så heldige at de mottok en gavesjekk på 75.000,- fra Sparebankstiftelsen SR-Bank. Noen av disse pengene er satt av til å gå til tak på tribunen vår (mot at vi får godkjent byggesøknad av kommunen). Sunde er en klubb med begrensede midler, og bestemte seg derfor for at noen innad i klubben skulle lage tegninger til søknaden. Den utvalgte ble A-lagets Samir Pekmezovic, som kunne vise til en svak 2-er i kunst og håndverk på ungdomsskolen. Piruett-kongen blir nå kalt «Picassomezovic» blant lagkameratene.

5. Da hele Sunde-treningen stoppet opp da to måker bestemte seg for å videreføre sine gener på toppen av lysmasten på KAPH Kvernabéu. Godt over halve laget, med Daniel Kvernstrøm i spissen, syntes at måke-porno var mye mer interessant enn trener Nilsens instrukser. Konsentrasjonen var borte, og resten av økten gikk til å diskutere det som ifølge Daniel Hawkins var en meget sjelden begivenhet. 

PS: Neste Sunde-kamp er borte mot Eiger fredag 9. august. Har du fritidsproblemer? I så fall anbefaler vi deg å ta den halvlange turen til Egersund. Ellers ønsker vi i KB-redaksjonen alle Sunde-fans – og alle andre rikstapere – en riktig god sommer videre!